Siemka Wszystkim!
W związku ze Świętami jak i Nowym Rokiem chciałbym przekazać kilka słów może refleksji od siebie.
Jak wielu z nas pamięta w ubiegłym roku w październiku powstało forum Motostodola. Nie będę się w tym miejscu rozpisywał co skłoniło nas do uruchomienia tego forum gdyż są to już sprawy przebrzmiałe. Pierwszym właściwie takim większym spotkaniem była ubiegłoroczna wigilia która odbyła się w Roadwayu. I tak naprawdę to spotkanie jak i organizacja Motoserca 2010 doprowadziła do ukształtowanie się grupy przyjaciół i znajomych. W dużej mierze również nasze kontakty z przyjaciółmi z Buska Zdroju, Jędrzejowa, Starachowic, Pińczowa, Skarżyska, Chmielnika i innych miejscowości – wzajemne odwiedziny, imprezy wyjazdy zloty ogniska itp. spowodowały, że nasze grono stało się bardziej ścisłe.
Ostatnio może to okres świąteczny tak na mnie działa ale zastanawiałem się co osiągnęliśmy wspólnie przez ten rok. Czy jest to dużo czy też mało. Po swoich przemyśleniach doszedłem do następujących wniosków:
Zaczynaliśmy tą naszą przygodę z forum, stowarzyszeniem, w parę osób. Siedzieliśmy kontem w Roadwayu. Spotykaliśmy się od przypadku do przypadku.
Do czego doszliśmy???
Mamy wspaniała paczkę która się spotyka, śmiga, pije, i wspólnie się bawi. Doprowadziliśmy do sytuacji gdzie mamy swój lokal – miejsce spotkań w klimatach motocyklowych. Na tegorocznych wyjazdach pokazaliśmy, że nasza paczka razem jeździ bawi się. Wspomnijcie tylko Borki, Lesko, Pińczów, Ludwikowice Bałtów pokazaliśmy, że potrafimy wspólnie się spotkać jechać i bawić się.
Stworzyliśmy wspaniała grupę ludzi właściwie z całego woj. Świętokrzyskiego którzy chcą się razem spotykać i rozwijać wspólną pasję bez względu czy ktoś jest w Klubie, Stowarzyszeniu czy też jest luzakiem i to uważam za największy nasz wspólny sukces. A miarą tego sukcesu było wspólne otwarcie Hali Motostodoly!
I właśnie ze względu na to chciałbym zachęcić wszystkich do zaangażowania się w dalsze prace i ciekawe projekty. Mamy lokal musimy teraz go utrzymać i zrobić wszystko aby ten lokal nie był pustą nazwą na mapie Kielc on ma żyć. Ma skupiać i przyciągać ludzi z naszą pasją.
Chciałbym ze swojej strony zachęcić wszystkich do dalszej pracy i dalszego rozwoju tego co już dokonaliśmy. Mamy podstawy prawne jest zarejestrowane Stowarzyszenie, nie chcę w tym miejscu namawiać nikogo do zrzeszania się w ramach stowarzyszenia. Wiem że nasze cechy charakteru nie bardzo lubią sztywne ramy, wynika to niestety z naszej przeszłości. Bardziej chodzi mi w tym miejscu o zachęcenie do dalszej wspólnej pracy nad rozwinięciem tego co już zostało osiągnięte.
W chwili obecnej nasza grupa składa się z ludzi którzy są w klubie, stowarzyszeniu czy też są luzakami ale pracujemy wspólnie. Są zgrzyty są odmienne stanowiska nie jeden z nas wychodził trzaskał drzwiami strzelał focha. Ale zawsze wracaliśmy siadaliśmy rozmawialiśmy i udawało się nam znaleźć wspólną płaszczyznę porozumienia. Nasza pasja do tego co robimy potrafi być ponad nasze twarde cechy charakteru.
W tym miejscu chciałbym zaprosić do dalszej wspólnej pracy wszystkich, którzy do tej pory stali troszkę z boku i tylko patrzyli. Naprawdę można coś zrobić potrzeba tylko zaangażowania a to nie boli spoko.
Jeżeli ktokolwiek ma ochotę na przystąpienie do stowarzyszenia gorąco zapraszamy. Na forum znajdziecie statut:
statut-stowarzyszenia-motorowego-motostodola-t769.htmlW statucie tak naprawdę są najważniejsze dwa punkty:
1. Cele stowarzyszenia
2. Sposób realizacji W tych punktach jest właśnie wszystko co nas łączy i sposób w jaki to realizujemy.
Pozdrawiam wszystkich i gorąco zapraszam do współpracy!
Thor